Rundor

MÅNDAGSGOLFEN, GOLF FÖR MEDELÅLDERS MÄN


RUNDOR 2022

Solig och blåsig avslutning på måndagsgolfen 2022

Sista omgången och mycket riktigt blev det svårt att utmana Johan om ligasegern.


Idag vann han dock inte och det var tre man som kom in under handicap. Daniel var den som lyckades bäst och vann avslutningsrundan på -3. Mats N och Anders placerade sig näst därefter.


Marcus tog hem längsta drive och närmast hål la sig Mats K cirka 1 meter från hål. 


Då var det klart. Johan Simonsson blev årets vinnare! Johan har levererat stabilt under hela säsongen och blir topp rankad till nästa säsong. 


Vi andra får ta nya tag nästa år och fundera hårt på hur vi ska slå Johan. 


Grattis Johan!

Höstavslutning, R20


3e Oktober 2022, Torslanda

Slaggolf, 9 hål, 57

LD hål 8, NH hål 9

Matchspel, Final, R19


27e September 2022, Torslanda
Matchspel, 9 hål, 57

Net HCP, LD hål 8, NH hål 9

Regn i luften när match finalomgången drog igång 

Runda 19 höll på hela veckan eftersom måndagsvädret var sämre än kass. Majoriteten kom till start på tisdagen istället men sen blev det fler matcher senare i veckan. Det var de två sista matcherna som var mest intressanta eftersom hela topp trion var igång då.


Tisdagsmatcherna blev hyffsat tighta med en match i särspel, och några som avgjordes på sista hålet. Nordström var stekhet och har en formkurva just nu som bara kan jämnföras med SEK/USD kursen. 


Spänningen steg under onsdagen och när Nicander/Wiktorén sen teeade av på torsdagen och det refreshades och kommenterades friskt på Gamebook. Anders gick segrande ifrån den matchen. Runda 19 avslutades sen med en rysare där Johan S till sist avgjorde på övertid mot Jisland och blev vinnare i Matchcupen. Grattis Johan!

  

Mathias och Daniel fick var sin extrapoäng för Längsta Drive och Närmast Hål.


Tunga förluster för både Nicander och Jisland gjorde att Johan S drog ifrån i toppen. Sista omgången kvar och nu står det mellan Johan och Marcus. Johan är fem poäng upp och det krävs att Marcus vinner rundan plus både en längsta drive och ett närmast hål för att ha en chans att rubba Johan. Kan bli tufft.

Tio till start i årets sista Scramble

Scramble på spelschemat och tio man i startfältet. I sista bollen hade vi också med oss Pontus som var beredd på att rycka in ifall det skulle behövas.


Överlägset vassast idag var teamet Jisland/Nicander som kom in på -5. Efter det kom Myrén/Verolin på -2 följt av Simonsson/Nordström på -1. Bästa score idag hade Jisland/Nicander med 35 slag vilket också Pontus hade... Skillnaden var att han spelade själv. Imponerande.


Ingen Längsta drive eller Närmast hål idag eftersom vi bara var tio till start.

Johan S leder på 50 poäng före Marcus på 48 och Jisland på 45. 


Det börjar dra ihop sig och det är bara två omgångar kvar.  Det står nu i princip mellan Johan S, Marcus och Frederik. Nästa veckas final i match cupen kan bli helt avgörande och borde tv-sändas. Vinner Johan blir han svårslagen i sista omgången men vinner Jisland och Marcus sina matcher så har vi en helt öppen runda 20 med två man på 51 poäng och en på 49. Ojojoj det kan handla om vem som har bäst nerver på 9ans tee den 3e oktober.   


September Scramble, R18


19e September 2022, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 9 hål, 57


Matchspel, Semifinal, R17


12e September 2022, Torslanda
Matchspel, 9 hål, 57

Net HCP, LD hål 6, NH hål 9

Småblåsigt när match-semin skulle avgöras

Åtta matcher på spelschemat men det var självklart två i fokus. Johan S mot Marcus och Jisland mot Urban. Simonsson löste en 3&1 seger mot Marcus medan Jisland som vanligt tog sin match till särspel. Urban fick dock se sig besegrad på hål 10. Detta innebär att matchfinalen står mellan Simonsson och Jisland om två veckor. 


I övrigt var det en del tighta matcher med bra scorer och Lasse kom in på -5 efter två fina birdies på slutet. Närmast hål plockade Mathias och längsta drive tog Olof även om Tomas slog längre.  


Sex spelare kom in under handicap och vi fick ihop fem birdies men också en eagle efter att Urban chippat i på 8an. 


Johan Simonsson alltjämt i ledningen och han drog ifrån något. Tre poängs ledning före Marcus och fem poängs ledning före Mikael. Tre omgångar kvar.


Jämnt när det bara var fyra klubbor i bagen igen

Efter strul med resultat och drivar och puttavstånd så blir det en uppdatering.


Soligt och kortärmat och en hel del shorts när Måndagsgolfen tömde sina bagar på klubbor och gav sig ut. Standardbagen hade förmodligen Driver, Järn 7 och Pitch idag med det fanns variationer.


Nordström slog till och tog hem sin andra seger på två veckor efter att ha levererat en stabil runda på -3. Grattis Mats till solo vinsten. Därefter så placerade sig Jisland på -2 och Mathias på -1.  


Total var det bara 4 man av 14 som lyckades landa på minus. Det var inte många birdies heller idag. Två stycken totalt. 


14 man till start alltså vilket innebär två extra 2-poängare. Längsta drive tog Johan A hem och närmast hål kom Jerker med 4.50 meter kvar.

Johan S leder fortfarande ligan men Marcus plockade in och ligger bara 1 poäng efter. Mikael på trejdeplatsen. Det blir en spännande avslutning.  


Tria fustibus et putter, R16


5e September 2022, Torslanda
Poängbogey, 11 hål, 57

LD hål 6, NH hål 11, 3 klubbor + putter

Kräftscramble, R15


29e Augusti 2022, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 11 hål, 57


Scramble i Augusti med bara bra resultat

Två-manna scramble igen idag med fina scorer rakt igenom. Fem par kom till start plus ett extra par som fick feeling efter att ha stått på stand-by listan ett dygn och ville vara med. Peter och Martin gjorde bra ifrån sig och slutade tvåa men är utom tävlan.


Vinnare blev Team Nordolin (Mats N & Olof) som kom in på -7. Tvåa kom Team Järnedahl på -3 (Mikael & Jerker) strax före Team Myrtoren på -2 (Mathias & Anders) 


Eftersom vi bara var 10 ordinare Måndagsgolfare som kom till start så var det ingen längsta drive eller närmast hål idag. Vinnarna kunde räkna hem 4 poäng.

I stort oförändrat i ligan med Johan S i topp före Marcus och Mikael. Fem omgångar kvar att jobba med! 


Kvartsfinal i Matchcupen

Sju matcher på spelschemat resulterade i sju vinnare och sju förlorare. I en match satt det långt inne och det behövdes i princip pannlampa innan Jisland drog det längsta strået. 


Detta innebär att det nu finns fyra semifinalister. Marcus besegrade fjolårsvinnaren Jerker. Urban vann över Anders. Johan S hade en tight match mot Mathias som avgjordes på sista hålet och så var det Frederik J som behövde 5 extra hål innan segern över Tomas var klar. 


Johan A tog längsta drive på 6an och Mikael la sig närmast pinnen på 11an (1.67m).


Ingen större förändring i toppen. Johan S före Marcus sen Frederik och Mikael. Sex omgångar kvar!


Matchspel, Kvartsfinal, R14


22e Augusti 2022, Torslanda
Matchspel, 11 hål, 57

Net HCP, LD hål 6, NH hål 11

Höststart, R13


17e Augusti 2022, Torslanda
Slaggolf, 11 hål, 57
LD hål 6, NH hål 11

Regn och åska på en måndag!

Uselt väder innebar att Måndagsgolfen tillfälligt blev Onsdagsgolfen den här veckan. 12 man kom till spel och vädret var näst intill perfekt för golf. Det visade sig också på scorerna och vi hade hela åtta man bättre än handicap. I alla fall enligt Gamebook. Egentligen var det nog sex man som var bättre än handicap.


Jisland var den som slutade på toppen av leaderboarden på -4 ett slag för Johan S. Tredjeplatsen tog Anders efter att slopetabellen uppdaterades. 


Närmast hål lyckades Johan S ta hem efter att bollen stannat 3.65 meter från pinnen. Längsta drive tog Mats Nordström hem.


Eftersom vi gjorde en sen flytt av speldag så får samtliga Måndagsgolfare närvaropoäng oavsett om man kunde ställa upp eller inte.

I ligan så leder Johan S fortsatt före Marcus och sen har Frederik J tagit sig upp på pallen med sina 31 poäng. 

Sista rundan för vårsäsongen gick över 18 hål

Jisland & Almqvist började golf-måndagen tidigt och vi andra kunde följa vad som hände från soffan eller jobbet. Vi andra elva kom igång i vanlig tid. 


Det svängde rejält i ledningen i början av rundan och ett tag hade vi 5 man på minus. Marcus var i slutändan den ende som lyckades hålla sig kvar på minus (-3) vilket han då vann på. Johan S, stabil som alltid kom in på even vilket också Daniel gjorde.


13 man till start alltså och det blev 6 birdies. Johan S tog hem längsta drive på 6an och Mikael var med sina 3.5 meter närmast pinnen på 11an. 


I ligan så ryckte Johan S och Marcus något följt av Mikael och Lasse. Det blir spännande till hösten.


Avslutning Vårsäsongen, R12


11e Juli 2022, Torslanda
Slaggolf, 18 hål, 57 

LD hål 6, NH hål 11 (ny sträckning)

Näst sist i Juli, R11


4e Juli 2022, Torslanda
Slaggolf 10 hål, 57

NH hål 10

Det började bra...

Sen öppnade sig himlen och det blev riktigt blött. Störtskur och ett par muller på avstånd. Vissa hade känn på att vädret skulle bli uselt och stannade hemma vilket innebar att vi bara var nio som tee-ade av.


Vinnare blev Daniel som kom in på +1 följt av Marcus också på +1. Lasse tog tredje platsen på +2. 


Närmast hål hamnade Lasse efter också varit enda man på green. 


I tätstriden plockade Lasse och Marcus in på Johan S som fortfarande är i ledningen inför vårens avslutande runda nästa vecka. 


Midsommar över och bästa möjliga väder

Efter midsommar helgen var det dax för mer golf och det blev poänbogey vilket var ett tag sedan. Som varligt var det ett par birdies på ettan och en stor del av spelfältet var tidigt på minus. 


Mathias kom in på -2 trots ett par katastrof hål och tog hem segern. Frederik scorade också -2 men fick nöja sig med andraplatsen. Trea idag kom Johan A på -1.


11 man var med idag och Johan A tog hem lägsta drive. Närmast hål var Daniel 4.5 meter från pinnen. 


I ligan så leder Johan S före Mikael tätt följd av Marcus.


Midsommar bakisgolf, R10


27e Juni 2022, Torslanda
Poängbogey, 10 hål, 57
LD hål 2, NH hål 10

Juniscramble, R9


20e Juni 2022, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 10 hål, 57

Tight affär när 12 spelade juniscramble

Kvällen innehöll två-manna scramble och det gällde att hålla i puttningen. Jämt blev det till slut och alla sex paren slutade på minus. 


Vinnare blev Simonsson/Jisland på -3 som då kammade hem 5 poäng. Både tvåan och trean hade också -3 så det hela avgjordes på handicap. 


På grund av ett sent avhopp fick vi kalla in en ersättare och Måndagsgolfen tackar Martin Hultén för att han kunde ställa upp med kort varsel.


Med 5 poäng idag så drog Johan S iväg något och leder nu ligan på 29 poäng före trojkan Mikael, Lasse och Marcus på 25 poäng. 


Hur mycket kan det blåsa i Torslanda?

En del uppenbarligen när Måndagsgolfen tog sig an runda 8. Det var ett visst manfall idag och bara elva man kom till start. Skolavslutningar och annat hindrade en del att komma till start. Med elva man i startfältet så blir poängen lite annorlunda idag.


En man kom in under hcp idag och det var Mikael (-1) som därmed kniper sin andra soloseger för säsongen. Tvåa kom Urban på even följd av Jisland på tredjeplatsen. Fyra birdies blev det i vinden och längsta drive tog Olof idag. Närmast hål kom Johan S idag trots en topp slash tå-ning som stannade strax över en meter från pinnen. 


Eftersom vi var elva som kom till start så ger vinst plus andra plats 8 poäng att dela på. I övrigt samma. 

I ligan så ligger Johan S och Mikael i delad ledning före Lasse. Mikael upp på pallplats för första gången i år.    


Juni Slaget, R8


13e Juni 2022, Torslanda
Slaggolf, 10 hål, 57
LD hål 2, NH hål 10

Nationaldags Greensome, R7


6e Juni 2022, Torslanda
Greensome, 2-manna lag, 10 hål, 57
LD hål 2, NH hål 10

Dåligt med blå-gul klädsel när Nationaldagen firades med Greensome 

Sju par kom till start för årets Greensome. Med en riktigt tight poängtabell så var det mycket på spel.


Lasse och Anders storspelade och kom i mål på -6 vilket de vann på. Man kan tycka att -6 borde vara en solklar vinst men Frederik och Mikael fick till en -5 och Fredrik och Marcus lyckade landa en -4. Hög kvalitet överlag.   


Vinnare idag blev alltså Lasse och Anders. Marcus tog längsta drive på 2an och Olof la sig cirka 2 meter från pinnen på 10an. Som en side note tyckte Johan A att det var surt att vi bytt hål på längsta och närmast. Johan hade en MÄKTIG drive på 4an med 150 meter kvar och på 8an var han 35 cm från hål.  


Ligan fortsätter att vara en riktigt tight tillställning med Lasse och Marcus i ledningen följt av Johan. 


Regnfritt och vindstilla med för få klubbor i bagen

I kanonväder för golf var det 15 man som kom till start. Tre klubbor plus putter gällde och det var en hel del Driver, Järn 7 och Pitch i bagarna. Fyra birdies till trots så var det ingen som gick bättre än handicap och vinnare blev Mikael på even. Detta blev Mikaels första solovinst i Måndagsgolfen. Grattis till segern.


Tvåa och trea blev Mathias (E) och Johan S (+1). Efter det var det många på +2 och +3. Tre extra 2 poängare delas ut eftersom vi var 15 man i startfältet.  


Längsta drive idag gick till Johan A och närmast hål kom Marcus som var strax under 3 meter från pin på 10an.


I ligan så är Johan S nu ensam ledare tätt följd av Marcus och sen Olof på tredje plats.    


Tre Mazze e un Putter, R6


30e Maj 2022, Torslanda

Poängbogey, 10 hål, 57
LD hål 2, NH hål 10, 3 klubbor + Putter

Majscramble, R5


23e Maj 2022, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 10 hål, 57
LD hål 4, NH hål 8

Finfin dag för scramble

Sju och ett halvt scramble par ställde upp idag och det blev en tight tillställning med många som levererade under par. Johan S hade det tuffare då han fick köra sin runda solo på grund av ett sent avhopp. 


Vinnare idag blev Olof och Urban som gick ut hårt sedan höll hela vägen in i mål. Olof och Urban slutade på -4 idag. Tvåa kom Tomas och Johan A följt av Mikael och Jerker.


Jerker tog längsta drive på 4an och Urban la sig 1.75 meter från pinnen på 8an.


I ligan så ser det jämnare ut men Johan S behåller ledningen följt av Marcus och Olof. 


10 hål Slaggolf var inte helt enkelt

Finfint väder idag när 13 man var ute och jagade poäng i ligan. Trots fint väder var det ingen som gick under handicap och det blev inte många birdies heller. Johan S öppnade med en. That was it.


Vinnare blev Johan S efter en even runda. Tvåa och trea blev Lasse och Mikael. Sen kom vi andra. En extra 2 poängare delas ut eftersom vi var 13 till start idag.  


Längsta drive idag gick till Marcus och närmast hål kom Johan S som därmed tar hem hela 6 poäng.


Dåligt med bilder idag från bollarna så jag tog en bild på rabarberna i trädgården. Det blir paj snart.

I ligan så toppar Johan S och Lasse följt av Marcus på tredje plats.