Rundor

MÅNDAGSGOLFEN, OFFICIELLT INNE PÅ SITT 14e ÅR


RUNDOR 2024

Schrambledax i kortärmat


Som vanligt så hade vi bra väder. Intressant det här. Det var länge sedan det regnade på oss. Schysst jinx inför nästa vecka.


14 man till start efter ett sent avhopp vilket resulterade i att Johan S och Lasse fick spela ihop. Det visade sig vara en lyckad kombo då de kom in på -6. Vinnare Johan & Lasse alltså. Tvåa blev Jenedahl/Järnebratt på -5 och Anders och Johan A blev trea. Mathias hade en mäktig drive och Johan S landade närmast pinnen. 


En match i andra omgången har också spelats sedan förra veckan. Daniel vann över Urban och är nu i semifinal.


I och med 6 poäng idag har vi nu Johan S i ledningen på 30 poäng följd av Mats Nordström och Marcus på 29 p. Mikael och Anders tätt därefter. Tight i toppen.


Midsommar Scramble, R10


24e Juni 2024, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 13 hål, 57
LD hål 8, NH hål 13

Idealiskt Golfväder denna Måndag!


Fantaskiskt golfväder idag. Ingen vind, typ 18 grader, sol och moln, kortärmat på och fina fairways och greener. Med många taggade spelare så var förutsättningarna där för riktigt låga scorer. Då kollapsade spelfältet kollektivt. 15 man till start och bara en man nära handicap. Vi får skämmas kollektivt förutom möjligen Anders som kom in på +1 och vann på det. Johan A slipper också skämmas i och med att han stod över omgången.


Anders segrare alltså, Järnebratt 2a på +4 och Lasse 3a på +5. Bottengänget Verolin & Lundin (+13!) tog hem längsta drive respektive närmast hål. 


En match spelades också. Lasse och Mats N gjorde upp i andra omgången. Lasse gick segrande ur den duellen.


Marcus kvar i ledningen på 28 poäng men det är tight. Mats Nordström tvåa på 27 poäng följd av Johan S, Mikael och Anders på 24 poäng.

Junislaget, R9


17e Juni 2024, Torslanda
Slaggolf, 13 hål, 57
LD hål 8, NH hål 13

Poäng i Juni, R8


10e Juni 2024, Torslanda
Poängbogey, 13 hål, 57
LD hål 8, NH hål 13

Tokig repris på förra vackan!

Med fint väder utan alltför mycket vind och en Daniel som gick från klarhet till klarthet blev det tufft för oss andra. Daniel kom in som segrare på -4 före Johan S och Mats K på -2.


Johan Simonsson var närmast hål på 13 och längsta drive hade Olof.  Olof hade mer flyt och lyckades göra en HiO på hål 4. I princip en repris av Mikaels HiO från förra veckan..


Måndagsgolfens och Olofs andra HiO och håller den här trenden i sig med en HiO i veckan så blir avslutningfesten en blöt historia. Stort grattis till Olof som i och med närvaropoäng, längsta drive och HiO plockar hem 7 poäng idag.


Efter runda 8 så låg Mats N och Marcus i ledningen på 24 poäng följd av Johan S och Olof på 20 poäng. Vi ska dock lägga till resultatet från matchomgång 1 som nu är färdigspelad. Med matchpoängen utdelade så är Marcus nu i ensam ledning på 27 poäng före Mats Nordström på 25 poäng. Trea är johan S på 23 poäng. 


Matchomgång 2 är nu igång sin motståndare hittar man på matchsidan.

Anderson Cooper 57, R7


3e Juni 2024, Torslanda
Slaggolf, 13 hål, 57
LD hål 8, NH hål 13

Magi från Nordström och Järnebratt!

Hårda vindar, torra fairways och en Nordström i toppform. Då blir det svårt för oss andra. Nordstöm vinnare på -1, Järnebratt 2a på +1 och Mathias 3a på +4. 


Sen var det det här med extra poäng. Almqvist drivade längst och närmast hål tog Järnebratt hem. Järnebratt ja... Det är få förunnat att göra en HiO men idag lyckades han.


Måndagsgolfens första HiO och det var på tiden. Stort grattis till Mikael som i och med andraplatsen, närmast hål och HiO plockar hem 10 poäng idag. Vi får låta det sjunka in... 10 poäng.


I ledning är nu Mats Nordström (23p) tätt följd a Marcus på 22 poäng. På tredjeplats ligger Tomas på 19 poäng. Att notera är att Mikael plockade 11 placeringar idag med dagens mastodont poängskörd.

Ovant väder när det inte blåser och 16 man till start


Det blåser ofta på Torslanda Golfklubb men inte idag. Bra väder för golf och det kan man se så här efteråt på resultaten. Alla åtta scramblepar kom in med röda siffror. Bäst idag var Nicander/Almqvist som scorade -8. Jisland/Nordström kom tvåa på -6 följt av Lundin/Simonsson på -5.  


Marcus drivade längst. Andra veckan i rad faktiskt och närmast pinnen landade Lasse som med minsta möjliga marginal snuvade Nordström på en extra poäng.


Marcus har varit i det vinnande scramblelaget i båda årets scrambles och ser stark ut.


Marcus är ny ledare i ligan på 20 poäng före trojkan Tomas, Pontus och Mats N på 18 poäng.


Maj Scramble, R6


27e Maj 2024, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 9 hål, 57
LD hål 8, NH hål 13

Säsongens 3 klubbor + Putter, R5


20e Maj 2024, Torslanda
Poängbogey, 13 hål, 48
LD hål 8, NH hål 9

Värmeböljan fortsätter och få klubbor i bagen


Tre klubbor plus putter ställer alltid till bekymmer. Först i beslutfattandet om vilka klubbor som ska med och sedan i exekveringen. Så också idag. Vissa var usla, vissa började uselt och vissa förbannade sina klubbval. Men inte Mats Nordström!!


Mats levererade än en gång i 3 klubbor + putter och kom in på -1 vilket gav honom segern före Pontus och Marcus som båda slutade på +1. 


Det blåste en del och det var alltså bara en av 15 som kom in på handicap eller under vilket vi kollektivt borde fundera på om det var så bra. Birdie blev det en del dock. Totalt blev det 13 stycken. 


Närmast hål tog Johan S hem och Marcus plockade Längsta Drive på 8an.


Vi var 15 som kom till start vilket innebär att vi delar ut tre ytterligare 2 poängare. 

I och med andraplatsen idag så är Pontus nu i sololedning på 17 poäng. Tomas på 15 poäng följd av Anders, Marcus och dagens vinnare Mats N på 14 poäng. 

Fantastiskt väder med både poängbogey och matchspel


Det var 15 man som kom till start idag och det spelades både poängbogey och match. Av de åtta matcherna som skall spelas innan den 12e Juni så spelades fem idag. Det spelades en i helgen också så nu är det två matcher kvar i första omgången.


Pontus vann poängbogeyn (-2) med ett imponerande spel idag. Tvåa kom Urban på Even och tredjeplatsen tog Tomas hem (+1). 


Längsta drive hade Lasse efter att ha drivit förbi Mats N. Närmast hål hamnade Johan A strax över en meter från flagg.

Tre man i ledningen nu. Pontus, Tomas och Anders har alla tre 13 poäng. Poängen från matcherna kommer när omgången är färdigspelad.

Stephen's Stableford, R4


13e Maj 2024, Torslanda
Poängbogey, 9 hål, 57
LD hål 8, NH hål 9

Slaggolf á la Hindenburg, R3


6e Maj 2024, Torslanda
Slaggolf, 9 hål, 57
LD hål 8, NH hål 9

Slaggolf i blåst och kyla


Det var 87 år sedan Hindenburg brann och idag var det Anders tur att vara 'On Fire'. Anders spelade bra golf (två birdies) och avslutade -2 tätt följd av Pontus på -1. Tredje platsen tog Daniel efter att ha satt en hyfsat lång birdieputt på sista hålet.


Det var inte helt enkelt idag med vind från sydost och ganska kallt. Det var endast två i spelfältet som kom in med röda siffror och totalt gjordes det sju birdies ikväll.  


Närmast hål tog Marcus hem och Tomas fick till dagen längsta drive trots att vi var många som tog i.


Vi var 15 som kom till start vilket innebär att vi delar ut tre ytterligare 2 poängare. 

Anders leder nu Måndagsgolfen vilket oraklet Urban hade på känn redan för några veckor sedan. Anders leder på 12 poäng före Tomas på 10 och Johan S och Olof på 9 poäng. 

Bra väder och 16 man till spel för Scramble


Bra väder och inget regn idag så det var 16 sugna Måndagsgolfare på tee vid första start 17.40. Det blev åtta birdies total men också en hel del bogies. Generellt kan man inte klaga på den här golfkvällen. Sol och birdies.


Vinnare blev Tomas och Marcus efter att ha spelat stabil golf och kompletterat varandra väl. Marcus och Tomas slutade på -4 och 30 slag. Tvåa kom Anders och Mats N också på -4. Trea kom Jerker och Mathias på -3. 


Längsta drive tog Olof hem och närmast hål var Tomas.


I ligan så seglade Tomas upp i delad ledning med Olof efter att spelat hem 6 sköna poäng. Johan S och Anders därefter på 7 poäng totalt. 18 omgångar kvar!


Scramblepremiär, R2


29e April 2024, Torslanda
Scramble, 2-manna lag, 9 hål, 57
LD hål 8, NH hål 9

Säsongsstart 2024, R1


22e April 2024, Torslanda
Poängbogey, 9 hål, 57
LD hål 8, NH hål 9

Kall öppningsrunda med tveksamma resultat


Nu är vi igång och banan är i kanon-bra skick. Förvånansvärt fin för så tidigt på säsongen. Mest sol idag och inte så mycket vind. Det blåste dock från fel håll vilket kostade de flesta extra slag.


Dagens upplägg var 9 hål med känd bansträckning. Olof Verolin överaskade och tog hem segern 4 slag före sex man på +3. Johan Simonsson och Pontus Paulin placerade sig tvåa och trea i kraft av de lägsta handicapen. 


Närmast hål tog Anders Wiktorén hem och Längsta drive lyckades Johan Simonsson med. 


Vi var 14 som kom till start vilket innebär att vi delar ut två ytterligare 2 poängare. 

MÅNDAGSGOLFEN, DÄR SOLEN ALLTID SKINER


TIDIGARE ÅR